DSC_9846

DSC_9846

Зафиров: ГЕРБ да не си измиват ръцете с мен за МБАЛ

на МБАЛ Бургас. Не само, че няма да се извиня от името на бившата министърка на здравеопазването Таня Андреева, но и ще й благодаря за това, което направи за бургаската болница. Това заяви Атанас Зафиров - депутат от "Коалиция за България" в 42-то Народно събрание. Повод за отговора му стана тиражираната от Семир Алу Мелих - депутат от ГЕРБ в същия парламент, информация, че спира проекта за обновяването на Спешния център, известен още като "Малкия Пирогов". По думите на Абу Мелих министерството на здравеопазването си взело обратно парите за това.

"Твърденията им не отговарят на истината, защото сумата от 426 000 лева стои преведена по сметка на МБАЛ. До 25-ти август служебният кабинет и ръководството на болницата имат време са си уточнят нещата и ще стане ясно дали парите ще бъдат връщани", обясни Зафиров. Според него, причината за искането за връщането на парите била породена от съмнения за опорочаване на конкурса за избор на изпълнител на ремонта.

"Парите обаче са по сметката на МБАЛ и не са върнати, както твърдят от ГЕРБ. А въпросната министърка отпусна 250 000 лева за покриване на задължения на здравното заведение, натрупани по време на управлението на ГЕРБ за ремонт в Инфекциозното отделение", допълни Зафиров. По думите му по време на сегашното ръководство са стопени 200 000 лева от задълженията на болницата, а министерството е превело по сметката други 200 000 лева за Кръвния център.

"Нека от ГЕРБ да спрат да твърдят, че сме щели да водим кампанията си обяснявайки се, за да не започнат те да се обясняват как по време на тяхното управление главоломно скочиха парите по сметките на болницата на Семир Абу Мелих. Защото ще го направим", закани се Атанас Зафиров.