Hor

Hor

Закриват тази вечер "Аполония" в Созопол

е един от малкото състави, изпълняващи тази музика, в който няма афроамериканци, но това никак не пречи на международната му слава. Той има честта да закрие "Аполония" тази година. Концертът им е с начален час 20.30 часа на Амфитеатъра в Стария град.

Програмата започва градиционно с театър. От 18.30 часа Малък градски театър "Зад канала" ще представи "Криворазбраната цивилизация" на Теди Москов в читалището.

От 19.00 часа в Археологическия музей започна концерта на учениците от Майсторския клас на проф. Минчо Минчев.

В Художествената галерия Михаил Неделчев ще представи три свои книги, издадени по случай неговата 70-годишнина: "Литературноисторическата реконструкция", "Цензурираните класици", "Двете култури и техните поети". А след това в на същото място от 20.00 часа е Театърът на маса - запазена марка на "Аполония". Този път актьорите Бойка Велкова, Владимир Пенев, Василена Атанасова и Антоний Аргиров ще представят пиесата "Мата Хари" от Хелмут Пешина в превод на Владко Мурдаров. Режисьор е Крис Шарков.

След концерта в Амфитеатъра, заключителните акорди на 28-та Аполония тази година ще ударят J.P.3 - Живко Петров, Веселин Веселинов - Еко и Димитър Семов, този път - със струнен квартет.