Златко Димитров (вдясно) участва в конференцията в Бургас. Снимки Лина Главинова

Златко Димитров (вдясно) участва в конференцията в Бургас. Снимки Лина Главинова

Винаги е хубаво да сме далновидни, да предусещаме събитията. В момента действаме реактивно. Потвърди го случая с фалирането на  английската туристическа фирма "Томас Кук", сподели Здравко Димитров - изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД. Повод за изявлението му е приключването на "Летен сезон'2019" в най-големия български курорт по Черноморието. Той не скри, че тазгодишния сезон е започнал много трудно. До последно е имало свободни места в някои хотели в Слънчев бряг. В разгара на сезона някои собственици на хотели с три и четири звезди са намалили цените на нощувките. Според Златко Димитров, сезонът през "Лято'2020" се очертава да бъде още по-труден от сегашното лято .Въпреки лошата му прогноза, той е оптимист за туристическия бизнес, базирайки се на опита на хората от туристическия бранш в община Несебър.

Златко Димитров участва в третата Национална конференция "Smarttourisum.bg", която се проведе в Бургас под патронажа на Министерството на туризма в партньорство с Община Бургас. Изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД имаше обща презентация със служители от Областна дирекция на МВР в Бургас във връзка с безопасността на туристите през лятото. Тази година "Слънчев бряг" АД инвестира над 1,5 млн. лева за подготовката на инфраструктурата за летния сезон. Основните разходи са за поддръжката на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана.

Над 120 бяха командированите полицаи това лято, сред които имаше и такива от Румъния и Полша, които бдяха за сигурността на туристите в курорта.

Над 700 000 лева бяха заложени за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и други в Сънито. В "Слънчев бряг - изток" са изградени високо технологични системи с оптична свързаност и висок процент надеждност.

"През последните 4 години основният приоритет и инвестиции от страна на "Слънчев бряг" АД са в системи за ефективно видеонаблюдение и охрана на комплекса по време на активния туристически сезон. Над 300 камери покриват 80% от територията на най-големия комплекс у нас и улесняват работата на полицията при разследване и разкриване на нередности", заяви Златко Димитров.

"През сезон 2019 отчитаме рекордно ниско ниво на кражби в Слънчев бряг. Това е и благодарение на ефективната система за видеонаблюдение и охрана, внедрена от "Слънчев бряг" АД“, заяви Цветелина Рандева, говорител на Областна дирекция на МВР в Бургас.

Дружеството е отделило средства и за изграждането на ново улично осветление по Крайбрежна алея Слънчев бряг. През 2019 г. е монтирано ново LED осветление на стойност 50 000 лв. по цялата продължителност на крайбрежната алея в Слънчев бряг. Това осигурява както комфорт за туристите, така и е ключово за работата на органите на реда и за ефективността на видеонаблюдението в комплекса.

Галерия