120 деца на загинали полицаи ще почиват на юг от Бургас

На срещата днес в кабинета на кмета присъстваха и областният управител Константин Гребенаров, директорът на ОДП Милен Димитров и депутатътДимитър Бойчев.

"По този начин ще покажем отношението си към родителите на тези деца, дали живота си при изпълнение на служебните си задължения", заяви министър Цветанов. Той предварително благодари за съдействието, което ще окажат местните власти за осъществяване на инициативата.

Кметът и областният управител изразиха задоволство от работата си с ОДП Бургас за осигуряване сигурността на гражданите в региона.

"За мен е важно местната власт да работи добре с полицията и Бургас е пример за това. Когато институциите действат в синхрон, от това печелят гражданите", заяви министър Цветанов. Като добър пример за координация той даде акцията по събарянето на незаконни постройки в Ченгене скеле, където отношението към незспазващите закона е било еднакво – независимо дали става въпрос за барака или за луксозна постройка.

Кметът на Бургас предложи, общините да имат право да кандидатстват по оперативни програми с проекти за видеонаблюдение на градовете, като това да им се признае за допустим разход. Министър Цветанов заяви, че ще подкрепи идеята.