150 души тичаха в масовия маратон в Несебър от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, заместник областният управител на област Бургас Златко Димитров и представителят на спортните клубове – организатори на проявата в Несебър, Атанас Терзиев. С кратко слово към присъстващите се обърнаха министър Свилен Нейков и Атанас Терзиев, които поздравиха събралите се с празника и им пожелаха приятни моменти в спортната проява.

Пред многобройната публика, събрана на центъра на града, на сцената, се качиха възпитаниците на клуба по спортни танци – Несебър. Малките танцьори показаха своите изящни умения в танците "Румба", "Ча-ча" и "Джайв" и предизвикаха спонтанното възхищение и аплодисменти на присъстващите. След тях на подиума се качиха каратистите от клуба по източни бойни изкуства "Бушидо" в Несебър, които заедно и поотделно се представиха ката, след това и с кумите.

Министър Нейков даде старта на масовия крос по улиците на Несебър, в който се записаха и участваха хора от различни възрасти. Пръв пред портите на крепостта в Стария град финишира легендата на маратона в Несебър Васил Лечев. Най-добре представилата се жена е Йорданка Манева, при момчетата  пръв се класира Пламен Господинов, а  при момичетата най-бърза на разстоянието беше Анелия Атанасова.

Аплодисменти предизвика финалът на най-малкия участник в кросовото бягане Атанас Предалиев  - на 5 години, и на най-възрастния – Марин Господинов на 65 години, които получиха специални плакети за участието си.

С възпоменателни  плакети за дългогодишна спортна дейност и принос към развитието на спорта в общината бяха наградени Васил Лечев и двукратният балкански шампион на 10 000 метра Христо Димитров. Специално изработен плакет от месинг с изображение на Стария град бе подарен на министъра от името на спортните клубове в община Несебър.

Спортните мероприятия преминаха при засилен интерес от страна на гражданите на града и общината.