DSC_0035

DSC_0035

156 отбора от цял свят идват на математическо състезание в Бургас

проведе в Бургас от 30-ти юни до 5-ти юли. От тях 20 са отборите от нашата страна, които на този етап са регистрирани за участие.

Това стана ясно след проведеното заседание на организационния екип, на което присъстваха зам.-кметът по образование в Община Бургас Йорданка Ананиева, началникът на Регионален инспекторат по образование инж. Виолета Илиева, директорът на общинската дирекция "Образование" Веселина Таралова, управителят на Общински детски комплекс Пепа Ангелова, представители на фондация "Шанс за децата на България".DSC_0039

Учители и ученици с английски език от няколко учебни заведения в Бургас ще бъдат определени за водачи на гостуващите отбори. До 15 април е срокът, в който трябва да е готов списъкът с имената им, след което те ще преминат инструктаж, за да се запознаят подробно с маршрутът и програмата на събитията, както и кои отбори ще поемат. Най-късно до 20 май организаторите трябва да получат и точния списък с броя и имената на гостите и състезателите.

На срещата бяха обсъдени още картата с маршрутите и обектите, които ще посетят младите математици по време на престоя си в морския град и програмата. Предстои последната да бъде изпратена за одобрение от председателя на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание д-р Вен – Хсиен Сун, след което ще бъде качена на сайта на BIMC`2013www.bimc2013.org.

Членовете на организационния екип разгледаха и мострите на първите ръчно изработени за състезанието сувенири. Те са дело на самотни майки и хора с увреждания, които работят в новото общинско предприятие "Морски знаци".

Това са портмонета от плат, чанти от естествена кожа и сувенирни магнити, които ще бъдат брандирани с логото на състезанието и името на града – домакин. Поръчката включва над 1000 бройки от всеки отделен артикул. За изработката на рекламните сувенири ще бъдат използвани естествени материали като панама, памук и кожа.

Сувенирите трябва да са готови до началото на Световното по математика, когато ще бъдат подарени на участниците, за да отнесат в своята страна спомен от морския град.