DSC_7131

DSC_7131

20 ученици от ПГЕЕ - Бургас с практика в Германия

в германския град Шкойдиц. Обучението им е финансирано по програма "Еразъм+". Професионалната гимназия спечели проект "Стъпка по стъпка, код след код - успешен дизайн", който дава право на учениците да практикуват в Германия. Стойността на проекта е 50 000 евро. Партньор на ПГЕЕ "Константин Фотинов" е организация "Виталис", а обучението ще се извършва в център ZAW.DSC_7105DSC_7117

В проекта могат да се включат 20 ученици от X и XI клас и двама техни преподаватели. Те трябва да са от специалностите "Програмно осигуряване" и "Компютърна техника и технология". Желаещите да станат част от обучението в Германия трябва да отговарят на осем критерии. Сред тях са - среден успех от X клас, среден успех по английски език, успех от практиката, да напишат мотивационно писмо и т.н. "Комисия ще разгледа кандидатурите на всички ученици и ще избере 20 от тях, които ще заминат на практика в Германия", каза пред "Черноморие" Евелина Ганчева - ръководител на проекта. Обучението в Шкойдиц ще се проведе от 25-и юни до 15 юли. Учениците ще се обучават по 6 часа всеки ден. В рамките на престоя им там са им осигурени транспорт, пансион - нощувки и храна, карта за градския транспорт и т.н. В края на практиката си ще получат и сертификат.

"Проектът им дава възможност да усвоят работата с компютърните програми HTML5, CSS3, Java Script. В края на обучението си те ще могат да създават уеб сайтове от ново поколение", допълни Ганчева. Тя представи възможностите на проекта пред учениците и техните родители. На презентационната среща в учителската стая на гимназията присъства и директорът Коста Папазов.