Nikol1

Nikol1

21 медала спечелиха танцьорите на "Бургас 1975"

С много отборен дух, вдъхновение и спортна страст се отличаваха състезателите на КСТ "Бургас 1975" от всички останали участници в шампионата. Родители, приятели и фенове, със знамена и банери, подкрепяха непрекъснато своите любимци и впечатлиха съдии и публика.

17 двойки от КСТ "Бургас 1975" участваха в шампионата, което отреди първото място на клуба по брой състезатели, а сериозният успех, постигнат на първенството, затвърди титлата му на най-добрия клуб по спортни танци в България. Съчетанието от много труд, любов към танците и талант от страна на състезателите и техните треньори: Андрей Тодоров, Добрина Паричкова, Щерион Камбуров и Калоян Иванов, доведоха до заслужените отличия.

При най малките - деца до 9 г., двойката - Станимир Статев и Виктория Спасова от КСТ "Бургас 1975", спечелиха титлата: абсолютни шампиони на Република България в латиноамерикански танци, стандартни танци и многобой.
Иван Иванов и Михаела Антонова  - завоюваха 2 шампионски титли в латиноамериканските танци и многобой в групата Деца II - до 11 год. ,и бронзови медали в стандартните танци. 
Абсолютни шампиони за трета поредна година, в групата "Юноши младша възраст" - до 13 г., са Илия Добрев и Адриана Ангелова, носители на златните  медали и в трите категории от тази група.
В същата група, вицешампиони по стандартни танци и многобой са Георг Киряков и Христиана Бургазлиева, и бронзови медалисти в латиноамериканската програма. Двойката демонстрира класа и сериозна заявка за бъдещи шампионски успехи.ivan_i_pami
Най-много двойки, представители на КСТ "Бургас 1975" имаше в групата на младежите .
Иван Христов и Памела Маврова станаха любимци на публиката и журито, спечелиха шампионската титла в стандартните танци и многобой, и сребърен медал в латиноамериканските танци, което им отреди правото, като вицешампиони на Република България да представляват страната ни на Световното първенство за младежи по латиноамерикански танци през месец септември, в гр. Пекин - Китай.
Теодор Георгиев и Ванеса Манева, са друга перспективна и чаровна двойка на КСТ "Бургас 1975", заела 2 място в групата на "Младежи многобой", което им отреди титлата вицешампиони на България за 2012 г., бронзови медалисти в латиноамериканската програма и 4 място на стандартните танци. Те ще представляват България на Европейското първенство по десет танца в Москва  - Русия.nai_dobriya_klu
При аматьорите - Салваторе Тодаро и Виолета Янева за 6-ти пореден път смазаха конкуренцията и спечелиха шампионската титла в стандартните танци. Те ще защитават името на България на Световното първенство по стандартни танци през месец декември в Мелбърн - Австралия.
Константин Тодоров и Андра Линте за трети пореден път са шампиони на България в латиноамериканските танци.
Вицешампиони в Латиноамериканските танци и Многобой са Иван Карастоянов и Никол Николова с много страст и темперамент те завладяха и доказаха своята класа. Те ще участват на Световното първенство по латиноамерикански танци през месец ноември във Виена - Австрия.