festival2

festival2

35 души с увреждания идват на фестивал в Поморие

на община Поморие и Агенцията за хората с увреждания. Първата вечер е сцена за изява на фолклорните изпълнители и танцьори, втората вечер ще се представят естрадните певци.

"Нека участниците в този фестивал да дадат на фестивала, това което могат, а не да се учат тук.festival11 Трябвя да се прави селекция на изпълнителите, за да можем да вървим напред", каза един от участниците - Румен Мехайлов. Робъърт Абрашев поиска общината да задели повече средства, така че фестивала да стане международен. Диана Апостолова - зам.-кмет по култура каза, че общината правя всичко по силите си и съдейства не само с финансова помощ, но и с техническа подкрепа. Тази година от бюджета са отпуснати 2 000 лева за провеждането на фестивала. Сумата е заложена в докладната записка на фондация "Сила за живот" и е приета при гласуването на бюджета в началото на годината.

"Това, че фестивала не е международен не е крачка назад, знаем какво е времето сега. Всички сме се впрегнали в силата за живот. Участвам, за да бъда в полза на хората с уменията и с името си", каза Орхан Мурад, който всяка година идва и участва. Тази година фестивалът няма да има конкурсен характер, както е било при предишните му издания.