"3С СОТ" направи показно за директори как се охранява училище и физическа охрана. За целта бе избрано ОУ "Свети Климент Охридски". На презентацията присъстваха директори на ОУ "Васил Априлов", ОУ "Княз Борис I", ОУ "П.Р.Славейков", СОУ "Елин Пелин" и немската езикова гимназия "Гьоте". В реално време те видяха как с помощта на монтираните в училището видеокамери се задържа "престъпник". Служителите на охранителната фирма бяха подготвили показна акция. По подаден сигнал "нарушителя" влезе в двора на учебното заведение. След като видя, че то е под видеонаблюдение се опита да счупи камерите и се насочи към вратата. Докато се опитваше да я разбие, за да влезе в сградата, диспечерката, която получи на монитора си сигнал за нарушител в училището, изпрати автопатрул. За броени минути два екипа бяха на мястото на инцидента и "нарушителя" бе задържан и предаден на органите на реда.

 

Целта на показното бе да се демонстрират възможностите, които дава видеонаблюдението. В "Свети Климент Охридски" отскоро имат и видеонаблюдение. Училището работи с "3С СОТ" от 6 години. "Затворихме цикъла от услуги, които ползваме - физическа охрана, охрана чрез СОТ и сега видеонаблюдение. Още първия ден, когато бяха монтирани камерите, бяха задържани тийнейджъри, които се опитваха да строшат решетката в задния двор", каза директорката на училището Юлия Пенева.

"3С СОТ" ООД е първата фирма, която предлага 24-часово видеонаблюдение с периметрова охрана и контрол на достъпа. "С видеонаблюдението прeвенцията е изпреварваща. Подобрява се и пропускателния режим в училището. Чрез него ще ви осигурим комплексна охрана на училището", каза управителят на фирмата Петко Иванов по време на срещата с директорите.

Чрез видеонаблюдението учебното заведение ще си гарантира 24-часов мониторинг на територията. Камерите правят записи на случващото се в реално време и те се съхраняват в продължение на 30 дни.