Близки на Мариана и Георги станаха свидетели на сключването на брака им. Снимки Лина Главинова

Близки на Мариана и Георги станаха свидетели на сключването на брака им. Снимки Лина Главинова

6-годишната Александра стана свидетел на сватбата на родителите си - Мариана и Георги. Те избраха да си кажат "да" навръх Деня на влюбените - 14-и февруари. Младоженците живеят заедно от седем години, но едва сега решават да сключат граждански брак. Бракосъчетанието бе извършено от кмета на Община Бургас Димитър Николов. Церемонията събра близки на младоженците и любопитни бургазлии, които въпреки дъжда, се събраха на площад "Атанас Сиреков", където се състоя тържеството. Малката Александра бе облечена в рокля цвят бордо в унисон с тоалета на майка й.
Освен Мариана и Георги, още две двойки бяха бракувани от кмета Николов. Така трите двойки се включиха в инициативата на радио "Дарик", която се провежда в рамките на Международната седмица на брака. Кампанията на бургаската медия мина под мотото: "#ОсмелиСеДаКажешДа!".
Първи изрекоха сватбените клетви Димитър и Назифе. Двамата са заедно от шест години, но сега решават да сключат брак. Тяхна е и идеята за изнесения ритуал, в който се включиха и другите младоженци - Мариана и Георги, Анелия и Асен.
Още два брака бяха сключени днес в ритуалната зала на улица "Вардар" в Бургас.

Галерия