DSC_0199

DSC_0199

70 нови автобуси тръгват по улиците на Варна

след като бяха осветени от отец Василий Шаган на паркинга на дружеството.

"Днес е Игнажден, начало на коледните празници. Нека, както традицията повелява, тези автобуси бъдат полазниците на Варна! Надявам се това да е ясен сигнал, че подобни хубави събития ще се случват занапред", заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че 70-те рейса, на стойност над 32 млн. лева, са част от проекта за Интегриран градски транспорт. "На финалната права сме и за получаването на 30 нови тролейбуса за над 28 млн. лева. Така общо средствата, привлечени по европейски програми за мобилния състав на градския транспорт на Варна, са около 60 млн. лева – сума, която би била непосилна за общинския бюджет", каза кметът и препоръча на общинската фирма да извърши безплатен превоз на варненци по празниците.

Сред гостите на проявата бяха Лиляна Павлова – бивш министър на регионалното развитие и благоустройство, инж. Антонина Дончева – началник на отдел "Североизточен регион" на Управляващия орган на Оперативната програма "Регионално развитие", депутати, общински съветници, представители на "Градски транспорт". Иван Портних благодари на всички, които са работили всеотдайно и конструктивно за реализирането на проекта.

„Да са ни честити новите автобуси, ги пазим и да ползваме със здраве", пожела Злати Златев, изпълнителен директор на "Градски транспорт".