8 месеца затвор и глоба от 150 лева за шофьор На тази дата автопатрул при Пето РПУ - Бургас е получил сигнал от автопатрул при сектор "СОД" , че на кръстовището на бул. "Стефан Стамболов" и бул. "Демокрация" е забелязан лек автомобил "Мерцедес", с бургаска регистрация, движещ се в посока към хотел "Мираж" без включени светлини. Служителите на Пето РПУ подали сигнал за спиране със "СТОП палка" на водача на автомобила, който обаче вместо да спре, увеличил скоростта, насочвайки се с автомобила срещу полицаите. За да не бъде ударен служителят е отскочил назад и сигнализирал за инцидента патрула на сектор "СОД", който на кръговото кръстовище до "Мираж" направил повторен опит да спре мерцедеса за проверка.

Водачът на лекия автомобил се опитал повторно да блъсне полицейския служител и ускорил скоростта. Предприето е преследване с включени светлинни и звукови сигнализации на служебния автомобил, но водача на мерцедеса отново не се подчинил, като се спуснал по ул. "Никола Петков" в посока към хотел "Фаворит". Оттам с десен завой е тръгнал по ул. "Димитър Димов". Неподчинението на водачът на мерцедеса наложило единия от полицаите да произведе няколко предупредителни изстрела във въздуха. На ж.п. прелеза на бул. "Димитър Димов" водачът на мерцедеса, в предвид високата скорост, с която се е движил, не успял да вземе завоя, поради което самостоятелно катастрофирал, преминавайки през два разделителни острова и паркирайки в тревните площи.

Установено е, че това е Георги Димитров - криминално проявен и осъждан с условна присъда – 1 година лишаване от свобода за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила, констатирано през 2008 година. При извършената проверка с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, същия е отчел - 1.88 промила. Взета му е кръв за анализ, показателите от който са 1,82 промила.

В резултат на образуваното досъдебно производство и работата на Бургаска районна прокуратура в Районен съд – Бургас е внесен обвинителен акт, подписан от Административния ръководител на БРП – прокурор Андрей Червеняков, въз основа на който е констатирано, че деянията на Георги Димитров от 10.12.2009 година спрямо полицейските служители са извършени в условията на реална съвкупност, което е довело до постановяване ефективното изтърпяване на условната едногодишна присъда от 2008 година – т.е. общото наказание на Георги Димитров е лишаване от свобода за една година и осем месеца, глоба от 150 лв. и лишаване от право за управление на МПС в срок от 2 години.