Lekar1

Lekar1

83 души ухапани от кърлежи във Варненско от Варна и 30 от региона. От кърлежовопреносими инфекции са заболели трима. Касае се за едно заболяло лице с диагноза Лаймска болест и две лица заболели от Марсилска треска.

Запазено е нивото през разглежданият период на заболяемост от чревни инфекции спрямо предходната седмица. Регистрирани са 43 чревни инфекции от които 39 ентероколита, 2 колиентерита, 1 салмонелоза и 1 вирусен хепатит срещу 48 чревни инфекции през предходната седмица. Снижено е нивото на заболяемост от вирусни ентероколити.

Няма регистрирани случаи на заболяване от дизентерия. Запазено е нивото на заболяемост от въздушн - капкови инфекции спрямо предходната седмица. Регистрирани са 89 срищу 86 ВКИ.

Регистрирани 140 случая на ОРЗ и един случай на грип. Най-висока е заболяемостта от ОРЗ във възрастови групи от 0-4 год. и 5-14 год. с регистрирани съответно по 41 и 42 заболели. Няма съобщени случаи като усложнения след ОРЗ и грип. В имунизационния кабинет са преминали общо 51 лица. Проведени са 54 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 27 лица. Едно дете е имунизирано с полиомиелитна ваксина във връзка с националната полиомиелитна кампания.

В консултативния кабинет по СПИН безплатно са консултирани и изследвани 28 лица.

Днес+