Doc_Temelkova

Doc_Temelkova

АБВ Варна издига преподавател за кмет

на Община Варна на предстоящите местни избори, които са насрочени за 25-ти октомври. Доц. Темелкова е родена през 1976 година във Варна. Завършила е право във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий" и финанси в Икономически университет-Варна. Специализирала е Международно търговско право и Международен бизнес. Владее немски, английски, руски и турски език. През 2007 година получава образователно-квалификационна степен "доктор" по научната специалност "Организация и управление на производството". През 2010 година с решение на ВАК става "доцент".

Доцент Темелкова е единствената българка, сертифицирана преди 7 години като обучител на лидери по световно известната методика ГРИД. През есента на 2014 година е единствен представител на Балканите и Източна Европа на форум по проблемите на лидерството, организиран и провеждан във Вашингтон от университета "Джордж Таун". Доцент Темелкова е сред малкото българи, имали възможността за пряк диалог с Мадлин Олбрайт - първата жена държавен секретар на САЩ, заемала тази длъжност в администрацията на президента Бил Клинтън от 1997 г. до 2001 г.

Доц. Темелкова е номинира по време на вътрешно-партийна процедура по подбор на кандидати за кметове на

Община Варна, на петте района в града и на кметствата, принадлежащи към общината. АБВ издига свои кандидати и е с амбицията да привлече онези варненци, които все още търсят своя избраник. Позицията на АБВ произтича от факта, че организацията е изчакала издигането на всички кандидати за кметове на община Варна и след внимателен анализ в партийните органи е достигнато до убеждението, че около 40% от варненци няма да упражнят правото си на глас по време на местния вот. Това е и сред мотивите на партията да издигне свой кандидат, който следва да търси широката електорална подкрепа на варненци.
"Няма нищо по-хубаво от това да издигнеш за кмет на университетски град като Варна университетски преподавател и то точно на 15 септември",
коментира за медиите Зорница Бецинска – секретар на Градския съвет на партията във Варна и кандидат за общински съветник.
В кметската надпревара за район "Одесос" партията издига 56–годишния бизнесмен в сферата на информационните технологии и офис системи Любомир Господинов. В район "Младост" вотът на варненци ще търси инж. Момчил Вълков – бивш генерален директор на комбинат "Черно море" – Варна, понастоящем председател на борда на директорите на Завода за строителни конструкции във Варна. Инженер – авиаторът Виктор Ценов е номинацията на АБВ за кмет на район "Приморски", а за район "Аспарухово" 43-годишната Милена Дончева – старши брокер в агенция за недвижими имоти.

Галерия