Akustichna

Akustichna

Акустична версия - 30 г. на Аполония Георги Дончев - бас за пореден път ще свирят на сцената на празниците на изкуствата, които се провеждат за 30-ти път в Созопол. 

Акустична версия е основана в 1985 от двама талантливи изпълнители и композитори -  пианиста Антони Дончев и барабаниста Христо Йоцов. Още в началото дуетът е приет добре от публиката и от критиката. В една немска публикация се казва буквално: "Акустична версия представя звучене с най-високо качество и прецизност, както и структура за импровизиране, която не би могла да бъде по-добре балансирана, отколкото е".
Групата работи с много български и чуждестранни музиканти  - басистите Пламен Жечев и Петър Славов, Георги Дончев, Веселин Веселинов-Еко, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Анди Скофийлд, Томи Смит, Алексия, Райнер Винтершлаген, Бени Моупин и много други. Акустична версия печели първи награди на двата най-престижни конкурса за джаз в Европа: в Хоеилаарт, Белгия в 1985 и Леверкузен, Германия, където Антони и Христо са удостоени със званието Джаз артисти за 1986.
В "Джаз форум" - списанието на Европейската джаз асоциация се казва: "Дончев и Йоцов успяват да разширят езика на джаза  до области в които никой досега не е експериментирал".