20120611162843-123

20120611162843-123

Анаболи спряха сърцето на фитнес маниак

защото започнал да диша затруднено.

Изследванията показали, че анаболите увеличили сърцето му. Младият мъж бил пратен за хоспитализация. Но преди да постъпи в болница, той се почувствал много зле и затова постъпил в токсикологията миналата седмица, уточни шефът на клиниката доц. д-р Снежа Златева.
Докато се борят за живота му, лекарите установяват, че той има не само увеличено сърце, но и тромби в белия дроб и краката. Това довело до внезапната смърт на варненеца само часове след постъпването му в болницата. "Младежът е взимал стероиди, както през устата на таблетки, така и инжекционно", обясни доц. Златева. Тя припомни, че през последните няколко месеца няколко спортисти от цял свят са били застигнати от внезапна кончина именно заради прием на анаболи.
Аутопсията на младежа безспорно е доказала тезата за смърт поради стероиди, но сега се изчакват хистологичните изследвания, които да посочат точно за какъв тип вещества става дума.
Препоръки
"Родителите трябва да внимават, да се интересуват и да възпират децата си от употребата на подобни средства. Трябва да се знае също, че стероиди понякога се съдържат дори в хранителните добавки, разработени за спортисти, така че трябва да се внимава изключително много", допълни специалистът

Днес+