Pirin

Pirin

Ансамбъл "Пирин" с юбилеен концерт на Аполония

спектакъл е част от програмата на 30-то издание на празниците на изкуствата "Аполония", които се провеждат в момента в морския град. Концертът на благоевградския ансамбъл ще започне в 21.00 часа и е озаглавен "Аз съм Пирин, мила ми Земльо". Той е посветен за 60-я рожден ден на "Пирин".

"Пирин" е един от най-известните български фолклорни  ансамбли. В своята творческа биография ансамбълът има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Множество записи на ансамбъла се пазят в златните фондове на БНР, БНТ  и други телевизионни и радио станции в страната; има издадени 12 дългосвирещи плочи; 16 аудиокасети; 6 компактдиска, 3 видео касети и множество рекламни издания.
За времето от своето съществуване "Пирин" изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти по света. 
Във всички свои спектакли, ансамбъл "Пирин" претворява по съвременен начин наследството на традиционния фолклор. Изключителното изпълнение на певците и танцьорите  вълнува със своите послания и жизненост.