DSC_8876

DSC_8876

Аня Пенчева става водеща на "Светлините на Коледа"

И тази година Стефан Диомов остава верен на себе си и на бургазлии, като им поднася едно коледно вълшебство от музика. Зад гърба си композиторът има над 20 коледни концерта. "Няма как да бъда много различен, но когато човек краде от себе си, това не е кражба", каза на пресконференция днес Стефан Диомов. Той представи програмата и изпълнителите. Новото тази година е водещата Аня Пенчева, както и участието на Борис Годжунов. За пореден път зрителите ще видят Ваня Костова, Боян Михайлов, хор "Милка Стоева", "5-те сезона" и други. Музиката ще бъде изпълнена от "Левон Манукян Колегиум Музикум". В концерта ще прозвучат световни шлагери, български и коледни песни.

"Нека зрителите да си носят звънчетата или връзки с ключове, за да могат да ни помагат музикално, както са го правили и в предишни концерти", призова Стефан Диомов.

Концертът "Светлините на Коледа" е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата през 2019 година. Той е тази неделя - 16-ти декември от 19.00 часа, залата на Бургаска опера.

Текст Десислава Георгиева

Снимка Лина Главинова