DSC_8536

DSC_8536

Битка в БСП - Бургас за лидерския пост

в драматичен театър "Адриана Будевска". На нея трябва да бъде избран нов председател на мястото на Павел Маринов (вторият отдясно наляво), който вече е областен управител на Бургас. Очакванията са конференцията да бъде напрегната, както бяха последните две - извънредната от декември 2011 и редовната от пролетта на миналата година.

След провала на местните избори преди две години, общинският председател на БСП Димитър Стоянов си подаде оставката. Кандидати за поста му тогава бяха - Павел Маринов, Евгений Мосинов (първият вдясно), Стоян Колев и Николай Тишев. На инфарктната тогава конференция Маринов спечели само с 4 гласа преднина пред Колев. Няколко месеца по-късно настоящият все още общински лидер отново бе преизбран, този път с 116 гласа, а за Колев гласуваха - 59 души. Според устава на БСП, Маринов трябва да си подаде оставката.

Не е изключено в партийната надпревара отново да се включат Евгений Мосинов и Стоян Колев. Вторият явно разчита на по-широка подкрепа от съпартийците си.

В редиците на червените обаче все още не се спрягат имена на кандидатите за председателското място на глас. Очаква се страстите да се разгорещят в дните преди големия избор.