DSC_8732

DSC_8732

Бившият френски пансион посреща пациенти с нова визия

осигурени по проект "Красива България". Общата стойност на проекта е 240 319 лева, като съфинансирането от страна на Община Бургас възлиза на 140 322 лева.

"При реконструкцията максимално се придържахме към автентичния вид на сградата. Възстановихме фасадите и дървените врати в оригиналния им вид, подменихме старата дограма с нова – висок клас енергийно – ефективна", обясни зам.-кметът Мануелян.DSC_8747

Изцяло е реконструиран покривът на масивната сграда, поставено е осветление и е изградена мълниезащитна инсталация.

С част от предвидените средства в проектобюджет 2014 г. се предвижда да бъде възстановена и освежена оградата на сградата.

Община Бургас ще търси допълнително финансиране за ремонт на дворната настилка и козметичен ремонт на сградата, намираща  се в двора на "Медицински център І – Бургас", където са настанени личните лекари на голяма част от бургаските жители.

Сградата на Медицински център І е част от историята на Бургас. Тя е построена през далечната 1918 година, като Френски девически пансион заедно с католическата църква "Свети Йосиф". През годините е била болница, кожен диспансер, психодиспансер и поликлиника.