Бобич напуска "Черноморец", връща се в "Щутгарт" Бобич реши да се завърне в "Щутгарт", което се обяснява с факта, че там бяха най-успешните години от активната му футболна кариера заедно с мениджъра на "Черноморец" и близък негов приятел Красимир Балъков.

 

"Самото присъствие на Фреди Бобич в "Черноморец-Бургас" донесе в клуба духа на промените и което е още по-важно, този дух се усети в една територия, която е изключително важна за развитието на футбола - манталитета. Затова ще е трудно да запълним отсъствието на Фреди. Това, което служителите и всички работещи в клуба усвоиха и научиха от него, ще бъде от голяма полза в бъдеще. За това, което свърши Бобич, аз мога само да му благодаря и да му пожелая много успехи в Щутгарт и съм сигурен, че в негово лице ще имаме един сигурен партньор и занапред", каза Красимир Балъков.

В близко бъдеще ще бъде организиран приятелски двубой на стадион "Лазур" между отборите на "Черноморец-Бургас"и "Щутгарт", а служители на бургаския клуб ще трупат опит от своите колеги в Германия. Това са само първите стъпки в бъдещото сътрудничество между двата клуба, което е планирано да се разраства.