Общинските съветници от БСП очакват отговори на въпросите си на предстоящата сесия на ОбС. Снимки Лина Главинова

Общинските съветници от БСП очакват отговори на въпросите си на предстоящата сесия на ОбС. Снимки Лина Главинова

Вече втора година Синята и Зелената зони в Бургас се разширяват. Таксите за паркиране също са завишени. Къде отиват събраните средства от тази услуга? Поне отчет за финансовото състояние да има за 2018 година? Тези питания отправят общинските съветници от БСП към Община Бургас. Отговорът те очакват от кмета Димитър Николов на предстоящото заседание на Общинския съвет на 26-ти февруари. Червените споделят още, че новоизграждащите се тротоарни площи при ремонта на централните градски улици не отговарят на изискването за разминаване на двама души. Те питат има ли еко оценка за изграждането на рибарското пристанище в квартал "Крайморие"? Кой е разрешил то да се изгради на централния плаж, това няма ли да попречи на туристите при летуването им?

Другата тема, която вълнува общинските съветници от БСП е водопровода в квартала. Според тях старите интернитови тръби трябва да се сменят,  защото са  канцерогенни и това застрашава здравето и живота на живеещите в  Крайморие.  Новостроящите се сгради в квартала ще бъдат ли свързани с канализацията на селището или ще се изливат водите в морето?

На 6-ти февруари в Общинския съвет - Бургас е внесена докладна записка от Радослав Петков относно преместването на съществуващата пешеходна пътека на кръстовището между булевардите "Захари Стоянов" и "Александър Георгиев - Коджакафалията" в комплекс "Меден рудник". Според  вносителят, решението на въпроса е да бъдат отпуснати средства от текущата сметка по поддръжка на  уличната мрежа, необходими за преместването на пешеходната пътека на светофара на кръстовището между двата булеварда в най-големия комплекс в Бургас. Сега пешеходната пътека в комплекса се намира на отстояване не повече от 40 м преди светофарната уредба. Поради тази причина се създава критична точка с високо- рисков характер на мястото за преминаване през пътното платно от пешеходци и концентрация на пътно транспортни произшествия.

Галерия