DSC_0498

DSC_0498

БСП: ГЕРБ ни хвалят без да го осъзнават

републиканска пътна мрежа в Бургаско. Рехабилитирани са 8-10%, което прави 108 километра плюс довършването на магистрала "Тракия" и обхода за Българово. Това заяви Атанас Зафиров - кандидат за народен представител от коалиция "БСП - лява България" във Втори многомандатен избирателен район - Бургас. Повод за изявлението му стана интервю на Иван Вълков - кандидат за депутат от листата на ГЕРБ - Бургас. Зафиров опроверга твърдения на Вълков, които посочва в интервюто си. "Г-н Вълков е излязъл от кожата на експерта и е влязъл в политическото говорене и без да го осъзнава ни е похвалил за ремонтите, извършени по време на правителството на Пламен Орешарски", допълни Зафиров.

По думите му, по време на срещите с бизнеса, хората отправят открито притеснение от евентуалното връщане на ГЕРБ във властта. "Разликата между управлението на Бойко Борисов и това на Пламен Орешарски е голяма. По време на кабинета на Орешарски имаше глътка въздух за бизнеса и това се усети", убеден е Зафиров.

Според областният лидер на БСП - Бургас Николай Тишев, хората са уморени от избори. Той прогнозира сравнително висока избирателна активност. "Ако нашите членове и симпатизанти бяха гласували на Евроизборите, нещата щяха да са различни. Но те явно подцениха този вот", допълни Тишев.