DSC_4938

DSC_4938

БСП обмисля да жали вота в Бургас

общински съветници, че ги няма не само преференции, но и гласове за партията в отделни секции в Бургас. Тече сравнение на сканираните протоколи, които са донесени от застъпниците ни и на тези, които са обявени от Общинската избирателна комисия. Събираме информацията и до събота ще е взето решението дали да подадем жалба срещу резултатите от вота", каза пресконференция днес Николай Тишев - областен лидер на БСП.

От Областния съвет на партията са готови да дадат юридическа помощ на структурата си в община Карнобат, ако реши да жали резултатите от вота там. Кандидатът на БСП Тодор Байчев загуби изборите, които се проведоха на 25-ти октомври. Те бяха спечели от Георги Димитров - кмет от мандат 2011/2015, който напусна БСП и се яви като кандидат на местна коалиция "Левицата", в която влиза и АБВ. В тази община бяха и най-много сигнали за нарушения в изборния ден. Десетки хора, които имаха направена регистрация в законовия срок, бяха извозени с бусове в няколко села на община Карнобат, за да гласуват.

"Срещу купения вот трудно може да се пробие, защото рядко има свидетели на това. Всички станаха свидетили как допълнително регистрирани жители в общината, докарани от съседните общини Сунгурларе и Стралджа решиха вота. И местните бяха против това", допълни Тишев.

Червените се похвалиха, че са направили своебразен пробив в община Несебър, където за първи път от 8 години имат своя общински съветник.

Анализ на резултатите от вота ще бъде направен в началото на 2016 година, когато започват общинските конференции и евентуалната смяна на ръководствата.

Галерия