DSC_4948

DSC_4948

БСП подкрепя ДПС на балотажа в Сунгурларе

община Сунгурларе. Той беше един мандат наш кмет през 90-те години и е съвсем нормално да го подкрепим сега, заяви областният лидер на червените Николай Тишев. На местните избори, които се проведоха на 25-ти октомври, избирателите в община Сунгурларе трябваше да избират между четирима кандидати за кмет. До втория тур стигнаха - Панделиев с резултат от 39,03% и досегашният кмет и кандидат за нов мандат - Георги Кенов от БДЦ.

В община Айтос също ще има балотаж. Кандидатът на БСП - Андрей Андреев получи едва 9% от гласовете. На втория тур отиват - Васил Едрев - кмет от мандат 2011/2015, издигнат от ГЕРБ и Севим Али от ДПС. "В община Айтос сме призовали нашите членове и симпатизанти да гласуват по съвест", допълни Тишев.

Единствената община, в която БСП отива на балотаж е Камено. Тази неделя Стефан Бонев "излиза" на политическата арена в пряк сблъсък с Желю Вардунски, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ. "Водим разговори за подкрепа с НФСБ в община Камено и не само с тях", отговори Тишев на въпрос на Черноморие дали ще разчита техния кандидат на друга партийна подкрепа.

Галерия