DSC_8749

DSC_8749

БСП притиска Луков за нова сесия за избор на кмет

да свика нова сесия до 17-ти октомври, на която да бъде гласуван временно изпълняващия длъжността кмет на Община Бургас. Настоящият кмет Димитър Николов вече е в отпуска, защото ще участва в предизборната надпревара на 25-ти октомври. Със заповед Николов е назначил за свой заместник Красимир Стойчев - заместник-кмет по бюджет и финанси. Съгласно изборния закон обаче, ОбС е този който трябва да гласува кой ще бъде в.и.д. кмет на Общината до провеждането на изборите, избора на нов кмет и встъпването му в длъжност, след полагане на клетва пред новоизбрания местен парламент. Това може да бъде и Красимир Стойчев, който Николов е посочил за заместник, но решението трябва да бъде гласувано на сесия.

"Ако до 30-ти септември, Костантин Луков не насрочи дата за провеждане на нова сесия, ние ще съберем нужните подписи и ще я инициираме. Имаме подкрепата за това и от групата на НФСБ", каза Евгений Мосинов - водач на групата на БСП в ОбС Бургас. Провеждането на сесия за избор на в.и.д. кмет трябва да стане до 17-ти октомври. Ако това не се случи, на 18-ти октомври областният управител на Бургас Вълчо Чолаков трябва със своя заповед да назначи служебния кмет на морската община.

"Г-н Луков искаше сесията от 8-ми септември да бъде последната за този мандат на ОбС, но няма да стане. Не можем да избягаме от правилата", допълни Мосинов (на снимката в средата).

Галерия