БСП с декларация срещу управлението на страната

"Ние, протестиращите на митинга бургазлии, категорично заявяваме, че не одобряваме политиката на правителството в икономическата и социалната сфера. Убедени сме, че некомпетентната, неадекватна и крайно дясна политика, водена от правителствота на ГЕРБ, е вредна за страната и за мнозинството от български граждани", се казва в декларацията на партията.

 

Червените изразиха своето възмущение от водената политика на тройната коалиция – ГЕРБ, "Атака" и "Синята коалиция".

"Ние, гражданите на Бургас, събрани на настоящия митинг нямаме други интереси освен интересите на народа, на трудещите се и социалнослабите. Заявяваме пред обществеността, че наша основна задача е социалната защита на трудещите се и благоденствието на цялото общество. Изразяваме общия протест на  пенсионерите, майките, хората с увреждания и други ощетени от настоящето управление социални слоеве, които на днешния 1- ви май са обединени и единни срещу пагубното за страната управление, което ни изправя пред непредвидими рискове. Въпреки задълбочаващата се криза, ние участниците в митинга сме убедени, че за да излезем от това тежко положение са нужни усилията на всички нас, на целия народ, пълна мобилизация за солидарност, труд и демокрация", се казва още в декларацията.

Десетки бургазлии, членове и симпатизанти на партията се събраха на лятната естрада "Охлюва" в Морската градина на протестния митинг, който продължи с концерт.