Червените ще работят и по проекта Визия за Бургас

Червените ще работят и по проекта Визия за Бургас

БСП започна подготовката за предстоящите през 2019 година местни избори с "Визия за България". "Стартирахме от община Бургас, като сме си поставили задачата представянето да го направим с максимален брой от нашите членове, симпатизанти и граждани, след което, по съсловие, да продължим до края на годината. Очакваме и групата от народни представители, разпределени за област Бургас, да бъдат при нас към 21 и 22 октомври", каза председателят на ОбС на БСП - Бургас Живко Господинов. "Аз, като общински председател се надявам "Визия за България" да продължи и като "Визия за Бургас", с много конкретни елементи", допълни той.
"Визия за Бургас" е все още идеен проект и тепърва ще бъде презентиран пред членовете и симпатизантите на левицата в общината, като след това ще се направи по-специализирана дискусия и с отделните съсловия.
"Очакваме предложения и оформяне вече на окончателни варианти, като това, което им даваме като основа, е за размисъл и за обявяване на начална дискусия по нея. Нямаме претенциите, че това е най-доброто, което предлагаме като начало, но се надяваме до края на процеса да имаме една цялостна визия, която да прерасне в програма за изпълнение", допълни Живко Господинов.
"Ние се запознахме в детайли с "Визия за България". Това, което на нас ни прави силно впечатление във Визията, е, че БСП отделя огромно внимание на опазването на околната среда в раздел "Зелена икономика", като в центъра на природата, така, както ние държим, се поставя човекът.  Няма как да не приветствам и вижданията за ролята на икономиката в сектори като "Управление на води", "Горско стопанство", "Възобновяема енергия". Приветстваме и намеренията за премахване на концесията на плажовете и забраната за добив на дървесина в Държавен горски фонд", посочи Емил Георгиев - председател на ПК "Екогласност" - политически партньор на БСП.