Ваня Костова (вляво) си отиде внезапно на 6 май. Сега колегите й от Тоника ще пеят в нейна памет. Снимка Архив Черноморие-бг

Ваня Костова (вляво) си отиде внезапно на 6 май. Сега колегите й от Тоника ще пеят в нейна памет. Снимка Архив Черноморие-бг

Тазгодишното издание на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето" ще има втора вечер и тя ще е постветена на Ваня Костова. Тя си отиде внезапно на 6-ти май тази година.

Творци за Ваня Костова: Още един символ на Бургас си отиде

Община Бургас, организатор на конкурса, организира възпоменателната вечер, която ще бъде на 1-ви август в Летния театър. В спектакъла по книгата на Стефан Диомов - "Белите и черни клавиши на моя живот" ще вземат участие група "Тоника", Тони Димитрова, "Тоника СВ", Боян Михайлов, "Фамилия Тоника", Георги Милтиядов, "5-те сезона", Дани Огнянов, "Фортисимо", ВГ "Изгревче", Стефка Емилова, Ванеса и Божидар. Точно в 20.30 ч., под съпровода на Разградска филхармония с диригент Левон Манукян, ще започне програмата, в която ще прозвучат едни от най-хубавите песни на обичания бургаски композитор Стефан Диомов.

Конкурсът "Бургас и морето", на който ще бъде избрана тазгодишната песен победител ще се проведе на 31-ви юли.

Билети ще се продават на каса "Часовника" от 1-ви юли.

Цените са: Национален конкурс за песен "Бургас и морето" - 20.00 лева; концерт-спектакъл на Стефан Диомов в памет на Ваня Костова - 20.00 лева; за двете вечери - 31 юли и 1 август - двоен билет - 35.00 лева.