DSC_2023

DSC_2023

Бургас и Варна важни за Гергьовден

Това каза почетният председател на "Движение Гергьовден" Любен Дилов-син пред журналисти в Бургас. Според него, е чудесно, че ще има преференции в листата за съветници. "Тези местни избори са натоварени с допълнителна тежест за основните партии, които са управлението на държавата", заяви Дилов-син. Той визира отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок, както и подкрепата от страна на Патриотичния фронт. Според Дилов-син, за БСП вота наесен ще бъде труден и заради вътрешните битки в партията.

От своя страна "Гергьовден" ще търси коалиране с партии от център-дясно.

В момента в Общинския съвет на Бургас гергьовци имат своя съветник в лицето на Стефан Цинцарски. Преди три години и половина движението се яви на изборите в коалиция със СДС, ДСБ. Част от партньорите им сега са в Реформаторския блок. "Сигурен съм, че партньорството ни с РБ ще продължи и в бъдеще", допълни Цинцарски.

Днес гергьовци официално откриха новия си офис. "Преди много години оттук тръгна първата ни парламентарна кампания, когато Емил Димитров - Ревизоро стана депутат. Затова не се и замислих, когато от Областна управа ни предложиха този офис, който преди това са стопанисвали и от ВМРО", каза областният лидер на движението Георги Маринчев.