DSC_4619

DSC_4619

Бургас с потенциал да стане отправна точка за круизни пътувания

"Пристанище Бургас" и кандидат за общински съветник от ГЕРБ на годишната среща на Асоциацията на Черноморските и Азовските пистанище (БАСПА), която започна днес в Бургас.

Dimov

Асоциацията е консултативен орган на Организацията за черноморско и икономическо сътрудничество и нейните предложения са изключително важни при вземането на решения за развитие на черноморския регион. За първи път от съществуването на Асоциацията работната среща се провежда в Бургас. В нея участват представители на големи пристанища в България, Украйна, Грузия, Турция, Румъния, Русия.

Пред  тях директорът на бургаския порт Диян Димов представи презентация, от която стана ясно, че Бургас има потенциал да бъде един от основните логистични центрове в черноморския регион, в следствие на което би могло да се изгради и мрежа от морски магистрали. Диян Димов изрази очакванията си съвсем скоро с реализирането на проекта "Зона за свободен достъп" в "Пристанище Бургас", морският град да бъде отправна точка за осъществяването на круизни пътувания между пристанищата на членуващите в асоциацията държави.