Бургас се готви за зимата

Разменени бяха актуални контакти, за да може да се действа синхронизирано при нужда.

Автомобилите на Пътна полиция са подготвени за работа при зимни условия. От 17 до 24 октомври ще се проверя техника, с която ще се извършва зимната поддръжка. Жандармерията и Пожарната са обезпечени с гориво и технически, изготвени графици за извънредни дежурства. От "Гражданска защита" се похвалиха с нов влекач "Татра", който може да тегли до 80 тона.

От Бургаския затвор обещаха отново да помагат с жива сила при извънредни ситуации. През изтеклата зима по инициатива на Община Бургас затворници с леки присъди свършиха много работа по укрепване на брега на преливащото езеро Вая, както и при разчистване на леда край автобусните спирки.

Старите автомобили на Спешна медицинска помощ са подменени с нови. Обезпечени и с медицински консумативи. МБАЛ – Бургас има 13 дежурни екипа, готови да реагират на всякакви ситуации в извънработно време.

EVN е обновила автопарка си. Правят последни ремонти и инспекции. ВиК – Бургас гарантира 24-часови дежурства. Готови да помагат при извънредни ситуации с цялата си налична техника.

"Топлофикация" Бургас обяви, че поддържат запаси от резервно гориво.

От Областното пътно управление довършват кърпежи на републиканските пътища в Бургас и съставните му селища.

Превозваческите фирми "Комфорт" и "Бургас волан" са обезпечени и готови за зимата.

В "Титан" - Бургас имат в наличност 300 т. пясък, 20 тона сол и луга. От "Бургас 2008" заявиха готовност да отстранят пропуските си от миналата година, когато почистваха съставните селища на Бургас.

В края на срещата директорът на общинска дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" Веселин Василев съобщи, че до средата на следващия месец ще бъде направена пълна проверка на фирмите, ангажирани със зимната поддръжка на Бургас. Ще се гледа наличната техника и нейната изправност, кадровата обезпеченост.

Кметът Николов припомни допуснатите слабости при борбата с изминалата тежка зима и даде ултиматум на поддържащите фирми да изчистят дълговете си към Черноморски солници. В противен случай те ще понесат санкции от Общината.