DSC_0411

DSC_0411

Бургаски депутат подкрепя конкурс за детска рисунка

и региона чрез изкуство и творчески фантазии да се включат в изявите по повод 20-ти май - Европейски ден на морето.

40 от рисунките ще бъдат показани в изложбения салон на арт център "Богориди".

В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 12 години, изучаващи изобразително изкуство в класни и извънкласни форми на обучение.

Тази година конкурса е регионален, амбицията на организаторите е да стане национален. Темата му тази година е "Море, вода и слънце - спомен и мечта". Участниците трябва да използват само една техника - акварел.

Първото издание на конкурса е подкрепено от бургаския депутат от ГЕРБ Стоян Гюзелев. Той осигурена и голямата награда за всяка от възрастовите групи: тридневен уикенд за родител и дете на бургаското море.

Организаторите на събитието, са подготвили и специална изненада за публиката, която ще присъства на откриването на изложбата на на 20-ти май. Посетителите ще могат да дадат своя вот за най-хубавата рисунка.

Със специален приз ще бъдат отличени и преподавателите, които имат значителен принос за възпитанието на децата чрез изкуство, за развитие на творческите фантазии и самоувереност във възможностите им.

Рисунките могат да бъдат представени от 10-ти до 15-ти май в салона на арт център "Богориди", улица "Богориди" 48, град Бургас 8000; за справки GSM: 0899110221.