DSC_2918

DSC_2918

Бургаски надзиратели пиха студена вода

исканията на колегите си от страната за повишаване на заплащането и срещу мизерията. Един начинаещ служител започва трудовия си стаж с 470 лева, а всеки един от тях отговаря за 30 затворници.

Бургаският затвор е сред най-тежните в страната. Условията за работа там не удовлетворяват служителите от системата на МВР, затова днес те излязоха на протест.DSC_2924

Към тях се присъединяват и надзирателите на затворите и затворническите общежития във Варна, Пловдив и Плевен. Те ще се присъединяват към локалните протести на колегите си от Бобов дол, Ловеч и Враца.
Служителите на затвора в Бобов дол са взели решение да протестират всеки ден до постигане на резултати. Останалите затвори обмислят нови форми на протест. Настроенията се радикализират. Преговорите между Министерството на правосъдието и синдиката са замразени. Отговор на искането на синдиката за среща с председателите на парламентарните комисии по бюджет и вътрешен ред и сигурност също няма. От синдиката очакват представителите на властта на открит разговор по време на протеста на 9 ноември в София.
Протеста ще протече под мотото "Елате при нас", като призив към отговорните лица и институции да се срещнат очи в очи с протестиращите.