DSC_7301

DSC_7301

Бургазлии рисуваха на четири колела Домакини на събитието бяха хората с увреждания от сдружение "Социален център Бургас". Те демонстрираха как дори седнали в количките могат да творят красота. Така за броени минути белите тениски се оцветиха с багрите на дъгата.

Всеки, престрашил се да пробва необичайния начин за рисуване, получи като подарък изрисуваната от него тениска.DSC_7376
Уъркшопът създаде много настроение и предизвика усмивки у всички. "Това, че най-вече деца се престрашиха да седнат в инвалидните колички ни дава надежда, че промяна може да има. А е чудесно, когато тя започва от децата. Чрез тях възрастните по-лесно ще обърнат очи към хората с увреждания", сподели Марионела Стоянова, автор на идеята "Рисуване на колела" и председател на сдружението "Социален център Бургас".
Фестивалът "Включи града" продължава и днес. Събитията се провеждат в Морската градина на Бургас. Работилници по рисуване, създаване на произведения от ракита, стъклопис, изрисуване на графити стената са само част от проявите, включени в програмата. Арт феста е част от проекта "Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще", който се финансира по оперативна програма "Регионално развитие".
Снимки Лина Главинова