ViK3

ViK3

Част от Варна 24 часа без вода заради авария водоподаването в районите между бул. "Мария Луиза", бул. "Цар Освободител" и бул. "Приморски", между бул. "Христо Ботев", ул. "Тодор Влайков" и ул. "Девня"; "Погребите", Южна промишлена зона, кв. "Аспарухово"и крайбрежната алея. Тъй като проблемът отново е в тясната галерия с подземни комуникации, която минава на два метра дълбочина между подпорните стени на къщите и подлеза „Шипка”, за отстраняването му ще са необходими около 24 часа. Три екипа на „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД ще работят денонощно на обекта, за да се съкрати максимално времето, в което абонатите на дружеството ще бъдат без вода.

Община Варна бе информирана предварително днес за предстоящата работа по аварията. Поискано бе от страна на "ВиК – Варна" съдействие за осигуряването на поне 4 водоноски, които да обезпечат районите за времето на отстраняване на повредата.
„Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД вече подготвя предварителните проучвания и разчети за пълна подмяна на около 250 метра от водопровода, който се намира в комуникационния канал в района на подлеза „Шипка”, за да се избегнат в бъдеще подобни проблеми. 
Дружеството се извинява предварително на битовите и промишлени абонати в посочените райони за неудобството, което ще им бъде причинено в хода на работата на екипите на "ВиК – Варна".
За промени в хода на отстраняване на аварията ще ви информираме своевременно. 

Днес+