"Черноморец-Бургас" и "Рапид" завършиха наравно 1:1

Приятелската среща се игра в рамките на зимната подготовка на двата отбора, които в момента са на лагер в Анталия, Турция.

 

Красимир Балъков заложи на два различни състава през двете полувремена. През първата част австрийците създадоха няколко опасности пред вратата на Паскал Борел, при една от които след разбъркване в наказателното поле и изстрел от около 15-16 метра Кристофър Дразан откри резултата. На няколко пъти Мартин Тошев и Пламен Крумов опитаха да се измъкнат от защитниците на "Рапид" и да изравнят, но ударите им не уцелиха вратата.

През второто полувреме играта стана по-бърза, а отборът на "Черноморец-Бургас" започна настойчиво да търси изравняването на резултата. Хайри, Карбони, Морис и Да Силва опитаха удари от различно разтояние, но без успех. В 89-та минута защитник на Рапид извърши нарушение на границата на наказателното поле. Зад топката застана Педриня, който технично изпълни заучено положение и сервира топката на главата на Габриел Атц, който изравни резултата.

Така отборът на Красимир Балъков постигна равенство в един оспорван и динамичен двубой, срещу силен съперник. Следващата контрола на "акулите" е на 4-ти февруари в Белек, където съперник ще бъде тимът на "Динамо" Букурещ.