"Черноморец-Бургас" пропусна да победи "Сваровски Ватенс" Най-напред Рикардо Андре стреля с глава, след ъглов удар, но защитник на домакините изби от голлинията. Малко по-късно и Тони Дос Сантос можеше да се разпише, но вратарят отрази удара му.

Домакините играеха прибрани в своята половина, но използваха всяка възможност за контраатака. Така в 30-та минута най-съобразителен в полето на гостите се оказа капитана Армин Хобел, който откри резултата.

Последваха атаки на гостите, в които Тошев и Морис опитаха удари към вратата на "Сваровски  Ватенс", но до края на полувремето "акулите" не успяха да възстановят равенството.

Както се очакваше вторите 45 минути започнаха с натиск за бургазлии и още в при първата атака съвсем малко не достигна на Фернандес и Андонов да насочат една центрирана топка в мрежата. Последваха опасни изстрели на Фернандес, Андонов и Дяков, но отново топката не попадна в мрежата зад вратаря на домакините. В 58-та минута Дяков навлезе в наказателното поле и върна технично към Андонов, но силният му удар премина на сантиметри над вратата.

В 70-та минута "акулите+  получиха право да изпълнят 11 метров наказателен удар. Зад топката застана Гонзалес, който финтира вратаря, но ударът му срещна страничната греда. Малко по-късно Фернандес отново стреля опасно, но на сантиметри в страни от вратата.

Десет минути преди края бърза  атака затрудни максимално домакините. Вратарят не успя да избие добре центрирана топка, която попадна у Старокин и той с мощен удар от около 7-8 метра опъна мрежата.

До края "Черноморец" продължи да атакува, като Гонзалес и Фернандес имаха добри възможности, но не успяха да реализират.

Така в един добър двубой, изигран при отлични условия "Черноморец-Бургас" пропусна да огорчи домакините от Ватенс, след множество добри положения за гол.

Днес отборът ще има две тренировки, а вторник е ден за възстановяване. Тогава "акулите" ще се качат на велосипеди и както  през миналата година ще направят велопоход по пътеките на Австрийските Алпи в района.