"Черноморец-Бургас" загуби от "Славия" в контролен мач

Матиас Морис излезе сам срещу вратаря Мболи, преодоля го, но не улучи опразнената врата, а десния страничен стълб. Постепенно играта се изравни и в 36-ата минута Илия Илиев изведе "белите" напред след индивидуален пробив.

 

След почивката резервата Цветомир Цонков се озова в две удобни ситуации за изравняване, но пропусна. Играта продължи да бъде равностойна, но пак "Славия" имаше късмета да реализира. Четири минути преди края Тодор Колев се разписа от близко разстояние. Така "белите" показаха по-добра ефективност в оползотворяването на положенията си, докато "акулите" пропиляха своите шансове.

След мача мениджърът на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков заяви, че не е доволен от представянето на своите футболисти и обеща да направи доста корекции в последната седмица от подготовката за пролетния полусезон. На 1 март четвъртите в есенното класиране на "А" група гостуват на "Черно море" във Варна.

Междувременно "Черноморец-Поморие" допусна единствена загуба в зимните си контроли в последното изпитание срещу "Волов". На изкуствения терен в балнеологичния център гостите се наложиха с 1:0. Единствения гол вкара Андрей Атанасов след разбъркване в 31-вата минута. Шуменци доиграха мача с 9 души. Техен футболист беше изгонен още в средата на първото полувреме, а в средата на второто съдбата му последва още един негов съотборник.

Почти цял мач "Волов" се държеше откровено дефанзивно и запази мрежата си суха благодарение на опита на вратаря Генко Славов и центгралния защитник Веселин Вачев, който носеше капитанската лента.

Домакините изпуснаха близо дузина положения за гол, като най-чистите се откриха пред Велин Дамянов, Венелин Филипов и ветерана Малин Орачев.

Следващата събота, на 27 февруари, поморийските "акули" стартират в пролетния дял от първенството на Източна "Б" група с домакинство срещу "Миньор" -  Раднево. Възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев са пети в есенното класиране.