Cher136

Cher136

"Черноморец" вкара 4 гола във вратата на "Локомотив"

господари на терена и се отеглиха на почивката с класически аванс. Още в 10-та минута резултатът беше открит от Анисе, който получи пас в наказателното поле и с много премерен удар откри головото шоу. Попадението даде сили на бургазлии и те започнаха да играят още по-мотивирано, като непрестанно пресираха своя съперник. В 35-та минута резултатът вече беше 2:0. Cher135След перфектно центриране на Родригес Асис, най-съобразителен в наказателното поле се оказа Енис Хайри, който се пребори с всички и заби топката в мрежата. Само 8 минути по-късно Анисе за втори път се озова в предгръдките на своите съотборници. Траян Дянков нахлу по десния фланг, центрира в наказателното поле, а мадагаскарецът с френски прозход само я насочи безпомощно към левия ъгъл на вратата, пазена от Галев.

През втората част бургазлии намалиха малко темпото и това даде възможност на домакините да стигнат до няколко много опасни положения пред вратата на Стоян Колев, но до гол не се стигна. След 15-на минути гостите се съвзеха и отново заиграха както през първата част. Натискът им доведе до няколко чисти положения, но липсата на концентрация в завършващата фаза ги лиши от възможността за нови попадения. Пропуски направиха Георги Андонов, Рогригес Асис, Анисе и Жужу. В 80-та минута последният беше фаулиран в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Жужу застана зад топката и с много хладнокръвно изпълнение оформи крайното 4:0.

"Заслужен успех на нашия отбор. Въпреки това, при резултат 3:0 ние започнахме да играем изключително несериозно и това определено не ми се хареса. Ако искаме да растем като отбор и да имаме по-сериозни амбиции, това нещо трябва да се промени. Толкова положения не сме пропускали през целия полусезон, но като цяло успяхме с минимум усилия да спечелим максимума от този мач. Радват ме точките, както и головете, но като поведение и игра, има още какво да се желае от нас. Това не е един от най-добрите наши мачове, въпреки че спечелихме с 4:0. Мисля че дори в мачове, които не можахме да спечелим, показахме доста по-съдържателен и качествен футбол, отколкото днес", сподели на пресконференцията след края на двубоя старши треньорът на "Черноморец-Бургас" Димитър Димитров.Hero5

Треньорът на бургазлии също така не пропусна за пореден път да благодари на всички за безусловната подкрепа към него в борбата му с тежката болест. Минута преди началото на срещата треньорът на домакините Антон Велков му връчи фланелка с надпис "Херо, ние сме с теб", на която бяха подписите на всички футболисти на железничарите, с която клубът показа своята подкрепа към Димитров.