DSC_2941

DSC_2941

Черноморие позна за кабинета Борисов - 2 избори за 43-то Народно събрание б.а.) попитахме читателите ни: "Ще се разберат ли партиите за състава на новото правителство?". Дадохме шест възможни отговора, сред които и нашето предположение - ГЕРБ ще разчита на РБ, НФСБ и АБВ. Разговорите и последвалия избор на вицепремиери и министри показа, че правилно се ориентираме в политическата обстановка, не само на региона, но и на страната.

Във втория кабинет на Бойко Борисов има отредени министерски кресла за Реформаторския блок и едно за Алтернатива за българско възраждане. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов (коалиционен партньор с МВРО в Патриотичен фронт б.а.) ясно заяви подкрепата за новото правителство.
Предположението на Черноморие за този формат на кабинета обаче събра едва 20% от гласувалите в анкетата на сайта ни. Според 50% от участвалите, ГЕРБ не може да управлява без партньори, 10% са на мнение, че каквото каже Бойко - това ще стане, 10% са посочили отговор - Ако не се разберат, пак ще има избори и още толкова са избрали отговора - Дано, че на хората им омръзна да гласуват.