DSC_2352

DSC_2352

Четирима кмета на ГЕРБ със заявка за нов мандат

- на Созопол, Георги Лапчев - на Царево и Иван Жабов - на Средец. За трима от тях това е второ участие в кметската надпрева, а за кмета на Созопол - трето явяване на местни избори, които ще се проведат през есента на тази година. И четиримата обаче са успешни кметове, издигнати от ГЕРБ.

"Имам готовност и ще се включа в предизборната надпревара, но след като от ръководството на партията, първо на общинско, после на областно и национално ниво излязат с политическо решение за подкрепата си", каза пред Черноморие Иван Алексиев. Мислите му сега са заети с довършване на поетите пред избирателите ангажименти до края на първия му мандат на чело на община Поморие.

Ако някой се е съмнявал дали кмета на другата морска община Созопол - Панайот РейзиDSC_7047 ще се кандидатира за поста, може да си отдъхне. Градоначалникът обяви официално намерението си да го направи. Преди четири години Рейзи бе издигнат от ГЕРБ на местните избори, които през 2011 година спечели. Сега той влиза в битка за спечелването на трети мандат като кандидат на ГЕРБ и общински председател на местната структура.

DSC_0312"Бях първият от колегите ми който, след спечелването на изборите в община Царево заяви, че ще се бори и за втори мандат. За да може един кмет да реализира идеите си са му нужни два последователни мандата, за да не бъде прекъснато започнатото", категоричен е кметът на община Царево Георги Лапчев. Той потвърди отново пред Черноморие изреченото на глас решение преди години.

"Имаме доста работа, която е започната и предстои да бъде довършена. Затова обаче няма да стигне първия ми мандат. Не мога да оставя нещата така и ще се кандидатирам за втори мандат", заяви и кметът на община Средец Иван Жабов. И допълни, че ще разчита на подкрепата на своята партия.DSC_0566

Докато кметовете на ГЕРБ вече се стягат за предстоящата предизборна надпревара, опонентите им от другите партии все още не бързат да обявят на глас намеренията си и кои ще са фигурите, които ще издигнат или подкрепят.

Предстоящата есен ще бъде гореща. Страстите вече започнаха да се нажежават, въпреки че до официалния старт на предизборната кампания има седем месеца.