obshtina1

obshtina1

Чиновници в Царево пишат отчети за свършената работа

Общинските служители трябва да предадат отчетите си най-късно до понеделник.

Приоритет в общинската политика през последните четири години бе подобряването на инфраструктурата в общината и условията за развитие на местния бизнес. Община Царево направи сериозни инвестиции в изграждане на улици, тротоари и улично осветление във всички населени места. Общо за този период общината похарчи за изграждането на нови тротоари над 3 млн. лева, за асфалтиране и стабилизиране на улици – 5,1 млн. лева, за кабелизация и изграждане на ново улично осветление - 720 хил. лева. В ремонт на общински пътища бяха вложени 790 хил. лева.

Изградени бяха Българо-германският център за професионално обучение и Общинският исторически музей в Царево. Сред големите обекти е и новата автогара, в която започна цялостна реконструкция. Със съдействието на общината в груб строеж се изгради и православната църква в Ахтопол, която е забележителна по своите размери и най-голямата на юг от Бургас.

"През последните години вложихме 7, 3 млн. лева във водоснабдяване и канализации. Изградихме общо 7 канално-помпени станции в Царево и така на практика обхванахме отпадните води на почти 80 % от територията на града. Сега най-важен за нас остава въпросът с пречистването на отпадните води в Лозенец, Ахтопол и Синеморец. Решим ли този въпрос, с удовлетворение ще можем да кажем, че сме отхвърлили сериозни проблеми. Сега се подготвяме да кандидатстваме с проекти по оперативна програма "Околна среда" за изграждане на Пречиствателна станция в Ахтопол. В Лозенец извършихме реконструкция на КПС във ваканционното селище и сме на финала за придобиване на Пречиствателната станция, с което вече ще стартираме реконструкцията, разширението и модернизацията й. Така окончателно ще бъде решен проблемът с отпадните води на курортното селище и ще можем да мислим за включване на отпадните води и на близкото село Велика", сподели кметът Петко Арнаудов.