DSC_4349

DSC_4349

Дариха Румяна с малка пластика Рак

Художественото произведение е  дело на  Марин Подмолов. Именитият художник подари последното си творение на Куртлакова на откриването на изложбата си "Любовта" в галерия "Бургас". Частната зала, собственост на бизнесмена меценат Руси Куртлаков, отново приюти автора. Експозицията включва 20 живописни платна и няколко малки пластики. За първи път от досегашните си гостувания в галерия "Бургас" Марин Подмолов показва таланта си като автор на малка пластика. Макар че от няколко години се отдава на новото си увлечение, чак сега показва малка пластика.DSC_4319 

Посетителите на галерията могат да видят колекцията от малка пластика на тема "Зодии", както и ритуалните кратунки - символ на плодородието и други. Една от най-уникалните пластики - зодия "Рак" художникът Подмалов подари на Румяна Куртлакова.

"Благодаря на Куртлаков, че ме покани да наредя творбите си. За мен е особено приятно и спокойно да гостувам в галерия "Бургас". С Руси Куртлаков се разбираме. Малко са хората, които имат привилегията да разбират изкуството, да разбират музиката. Един от тях е Руси Куртлаков", сподели развълнуван Подмолов.

Изложбата "Любовта" на Марин Подмолов може да бъде разгледана в галерия "Бургас" в продължение на месец.