Парите ще постъпят по сметка на клуба, след като бъдат гласувани на сесия на ОбС - Варна

Парите ще постъпят по сметка на клуба, след като бъдат гласувани на сесия на ОбС - Варна

250 000 лева от бюджета на Община Варна ще получи ФК "Спартак" - Варна. Това решиха общинските съветници от Постоянната комисия "Финанси и бюджет", като направиха уточнението, че финансовата помощ ще бъде еднократна.
"Приходите, които в момента реализираме, са недостатъчни за участие и завършване на сезон 2019/2020 г. във Втора лига. Заради ремонта на стадиона сме принудени да гостуваме на други терени, което е свързано с допълнително финансиране. На този етап е трудно намирането на спонсори, защото не можем да им предоставим площ за рекламиране", изтъкна пред съветниците Марин Маринов, член на Управителния съвет на "Спартак" - Варна.
В отговор председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов каза, че има видими резултати от страна на ФК "Спартак" - Варна, който след 4-годишна пауза се завърна в професионалния футбол. "Оптимист съм, че преди Нова година ремонтът на стадиона ще бъде завършен. През последните месеци отборът постигна много, затова нека отново да го подкрепим", посочи Балабанов и уточни, че помощта ще бъде еднократна.

За да бъде отпусната сумата, докладната записка трябва да бъде гласувана на сесия на местния парламент.