obshtinaprimorsko

obshtinaprimorsko

Дават на Приморско над 5 млн. лева за канализация и читалище

на битово-канализационна система за фекални води в село Веселие и цялостен ремонт и реконструкция на читалище "Самосъзнание" в Приморско. Половината от сумата да бъде получена авансово. 

В момента положението на сградния фонд на читалището в общинския център е критично. Постройката е с течащ таван, компроментирана мазилка и подови покрития, нефункционални помещения и маломерен киносалон.

След цялостния ремонт, който трябва да приключи за 30 месеца, читалището ще има нова читалищна зала, нов киносалон, кабинети, помещение за съхранение и обработка на библиотечния фонд, нови тераси и открити пространства.

По спечеления проект ще се инвестират сериозни ресурси за изграждане на нова канализация за отпадни води и нова пречиствателна станция в село Веселие, където в момента отходните води се оттичат в близко дере.

С построяването на нов водпровод и нова канализация отпадните води ще преминават на 100% през пречиствателна станция, ще продължават към близка река, след нея през река Ропотамо и ще достигат до морето без да предизвикват замърсяване.

Очакваният ефект от спечеления проект е Веселие, като най-бързо развиващото се село в общината, да предложи на инвеститорите нови по-добри условия за различни видове дейности.

До момента според приетия ОУП в това населено място предстои да бъдат изградени няколко големи ваканционни комплекси.

Канализацията и пречиствателната станция ще могат да поемат в пълна степен и отпадните води от съществуващата в района мандра.