HVoskrese

HVoskrese

Деца пишат в конкурс за православна поезия радост донесе". Той се организира за четвърти път от Общински детски комплекс Бургас с подкрепата на Сливенска митрополия, Министерството на образованието и науката, Регионалния инспекторат по образование в Бургас, община Бургас.

В конкурса могат да участват ученици от I до XII клас, разделени в три възрастови групи. Целта на конкурса е да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието, да стимулира тяхната творческа изява, любов към изкуството, Бог и православната вяра.
Конкурсът е разделен в две категории - за поезия и проза (есе или разказ). Всеки участник може да изпрати до две стихотворения или две произведения в проза.
Възможно е участие и в двата раздела. Творбите да са до две машинописни страници, да не са участвали в трите предишни издания на "Христос Воскресе - радост донесе и в други литературни конкурси.
Конкурсното произведение трябва да е придружено от - име и фамилия на участника, клас, училище, школа (извън училищно звено), точен адрес и телефон за обратна връзка.
Крайният срок за изпращане на творбите е 27-ми март 2015 година.
Жури от преподаватели по религия и писатели ще определи носителите на наградите във всички възрастови групи.
Творбите може да се изпращат на адрес: e-mail: [email protected], за НЛК "Христос Воскресе - радост донесе"
Резултатите ще бъдат обявени на 6-ти април 2015 година на сайта на Общински детски комплекс: www.odk-burgas.com, а церемонията по награждаването на 15-ти април 2015 година.
Разходите по пребиваването са за сметка на участниците!
За допълнителна информация:
Тел. 056/84-45-49, 0887733298, 0899916399- Атанасия Петрова