Резултатите от останалите пациенти са отрицателни. Снимката е илюстративна

Резултатите от останалите пациенти са отрицателни. Снимката е илюстративна

7-годишното дете, което е със симптоми на корона вирус, се е заразило от дядо си. Мъжът се е лекувал с онкологично заболяване в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" в София, където се е заразил. Съпругата му и внукът му, които са били изследвани са дали положителни резултати. Мъжът е приет в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас тези дни, а съпругата му и внукът им са домашна карантина вкъщи, тъй като нямат симптоматика за болнично лечение. Изследвани са всички техни контактни лица, които са отрицателни и са поставени под карантина, съобщиха от Общинския кризисен щаб.

Общо 41 са случаите на заразени с корона вирусна инфекция в Бургаска област от началото на обявеното извънредно положение на 13-ти март. В община Бургас те са 25, в Карнобат - 4, Руен – 4, Айтос – 3, Камено – 2, Поморие – 2, Сунгурларе – 1 и 1 в Несебър. 14 от тях са оздравели. 10 са в болница, като 9 са в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас и 1 е в болницата в град Айтос. 9 от регистрираните пациени са оздравели.

Всички настанени в болница са в добро общо състояние, с изключение на един пациент, който е в средно тежко състояние и е на кислородотерапия.

От днес Инфекциозно отделение в УМБАЛ – Бургас ще приема само пациенти, които са носители на COVID-19, а останалите случаи на други инфекциозни заболявания ще бъдат настанявани в Инфекциозното отделение на болницата в Айтос. Изключение ще има само за децата на възраст до 1 година с инфекциозни заболявания, които ще бъдат лекувани в УМБАЛ-Бургас.

689 са хората под карантина в Бургаска област, от които 328 в община Бургас.