DSCN2454

DSCN2454

"Динамо" спечели турнира по водна топка в Бургас

румънските ватерполисти спечелиха тазгодишното шесто издание на международния турнир по водна топка за юноши младша възраст. Миналогодишният носител на приза "Черноморец" се класира на второ място.

Решителният и най-зрелищен финален мач между "Черноморец" и "Динамо" беше изгледан от кмета на града Димитър Николов, шефът на ОП "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов и началник отдел "Спорт"към общината Веселина Деведжиева.DSCN2461

За съжаление бургазлии допуснаха загуба със 7:9. В състава на домакините пролича липсата на част от състезателите, вече преминали в по-горната възрастова група- старша възраст.

Срещу "Динамо" момчетата на треньора Петър Йонов започнаха дубоя по най-добрия начин и уверено поведоха с 4:1. За три лични нарушения от игра без право на смяна бе отстранен Ивайло Стоянов. От това максимално се възползваха след почивката румънските състезители, които успяха да обърнат резултата и да спечелят срещата, а с това и "Купа Бургас".

Трети в крайното класиране се нареди варненският "Черно море 1948", а представителите на "Рапид" (Букурещ) заеха четвърта позиция.

Приз за най- полезен състезател бе присъден на капитана  на "Черноморец" Ивайло Стоянов. Почетната статуетка му бе връчена от кмета на Бургас Димитър Николов. Христо Христов от "Черно море" отнесе наградата за най-добър защитник, стожерът на "Рапид" стана вратар номер 1 на турнира, а "Динамо" отнесе наградата за най-добър нападател.

В тридневната надпревара, която се проведе от 2 до 4 септември, "Черноморец" записа  равенство 10:10 срещу "Рапид" и победа 4:3 срещу "Черно море". Първенецът "Динамо" завърши с успех над варненци със 7:5, а румънското дерби взе със 7:4. От своя страна "Черно море" победи "Рапид" с 9:4.

Доволен от развитието на бургаската водна топка кметът Димитър Николов пожела догодина международният турнир да се разрасне и в него участие да вземат повече отбори от чужбина.

На турнира за първи път съдийстваха двама състезатели на СКВТ "Черноморец". Официално в престижната надпревара дебютирха Филип Колаксъзов и Павел Ангелов. На секретарската маса оперираха Георги Балабанов и състезателката на дамския тим на "Черноморец" Вержиния Балабанова.